Vi samarbetar med några av världens främsta leverantörer av programvara och tekniska produkter. Därmed kan vi erbjuda er Skandinaviens mest kompletta utbud av lösningar för digital omvandling och ge er det stöd som krävs för att er verksamhet ska uppnå sin fulla potential – det vill säga ’operational excellence’. Vi har även ett starkt partnernätverk inom Life Science-industrin.

Solution & Reseller Partners

AspenTech är världens ledande leverantör av programvarulösningar för tillgångsoptimering. Företagets aspenONE® är den enda integrerade programvarusviten på marknaden som fokuserar på design, drift och underhåll genom tillgångens hela livscykel.

Ett flertal världsledande företag inom olja och gas, kemikalier, teknisk konstruktion, byggteknik, läkemedel, livsmedel, drycker och konsumtionsvaror förlitar sig på teknik från AspenTech i sin dagliga verksamhet.

I mer än 30 år har företaget fokuserat på optimering av tillverkningsprocesser och -miljöer. Som ett direkt resultat av detta har företagets produkter också blivit branschstandard inom tillgångsoptimering. AspenTech hjälper dagligen hundratusentals användare på fler än 2 100 företag runt om i världen att uppnå sin fulla potential – det vill säga ”operational excellence”.

PlantVision har varit AspenTechs partner i mer än 20 år. PlantVision är idag systemintegratör och fullservicepartner för Aspentechs produkter.

(AspenTech är noterat på NASDAQ-börsen.)

Siemens är ett globalt teknikföretag med elektriska produkter, automation och digitalisering som huvudsakliga affärsområden.

Företagets Digital Enterprise Suite fungerar som stöd för företag i tillverkningsindustrin som vill bedriva ett digitalt omvandlingsarbete för att öka flexibiliteten, effektivisera tillverkningsprocesserna och korta ledtiderna för nya produkter. Med hjälp av branschspecifik programvara från Siemens kan tillverkarna digitalisera och integrera hela den industriella värdekedjan och bli verkligt digitala företag.

PlantVision är en Siemens Solution Partner inom ramen för Siemens Industrial Automation och Siemens Industry Software Solutions. Vi har mångårig erfarenhet och specialistkunskaper inom en rad olika områden.

(Siemens stock is officially traded on the stock exchanges Frankfurt am Main as well as Xetra and is one of the most important stocks listed on the DAX30.)

Läs mer:

Thermo Fisher Scientific är en världsledande leverantör av laboratorieutrustning.

Thermo Fisher Scientific har utvecklat och sålt informationslösningar i mer än 30 år. Bland kunderna finns några av världens största företag inom både reglerade och icke-reglerade branscher, såsom läkemedelsindustrin, livsmedel och drycker, olja och gas, petrokemi, vatten och miljö, tillverkningsindustrin och testningsanläggningar.

Med Thermo Fisher Scientifics integrerade informationslösningar kan kunden öka sin produktivitet, uppfylla regler och krav, strömlinjeforma sina processer och effektivisera arbetet inom hela organisationen.

I företagets svit av lösningar för datahantering och analys finns bland annat Thermo ScientificSampleManager LIMS™, världens mest använda laboratoriedatasystem (Laboratory Information Management System, LIMS).

PlantVision är Thermo Fisher Scientifics enda partner i Skandinavien inom området integrerade informationslösningar.

(Thermo Fisher Scientific är noterat på New York-börsen.)

OSIsoft tillhandahåller en öppen infrastruktur för företag som gör det möjligt för kunden att omvandla produktionsdata till värdefulla insikter – eller ”operational intelligence”.

OSIsoft har installationer i över 140 länder och används inom allt från tillverkningsindustrin till kraftbolag, samhällsservice, läkemedelsindustrin, life science, datacenter, fastighetsförvaltning, processindustrin och den offentliga sektorn.

Företagets PI System™ används för att koppla ihop sensorbaserade data med system och användare. Kunden får tillgång till statistik i realtid och kan därmed fatta snabba beslut som både optimerar och omvandlar verksamheten.

PlantVision är systemintegratör för OSIsofts produkter.

(OSIsoft är ett privatägt företag med säte i Kalifornien i USA.)

Parsec är ett programvaruföretag som levererar digitaliseringsplattformen TrakSYS. PlantVision är en Solution Partner med Parsec och har därmed möjlighet at erbjuda detta flexibla och mångsidiga MES/MOM system till våra kunder.

TrakSYS är en programvaruplattform som är skapad för att ge företag en bred plattform för att öka produktivitet och prestanda inom produktion. Med en stor konfigurerbarhet och anpassningsmöjlighet kan TrakSYS tillgodose de flesta behov inom Manufacturing Operations Management (MOM).

Med en enda installation får du möjlighet att konfigurera upp lösningar för alla behov – från OEE (Overall Equipment Effectiveness) mätning till EBR (Electronic Batch Records), spårbarhet, lagerhantering eller underhållshantering.

Parsec blev utsedda till 2020 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Manufacturing Execution Systems.

(Parsec är ett privatägt företag med säte i Kalifornien i USA.)

Solution Partners

TraceLink har byggt vidare på sin position som marknadsledare inom serialisering av läkemedel globalt till att bli en partner inom digitalisering av hela läkemedelsförsörjningskedjan.

Genom att ansluta hela läkemedelsförsörjningskedjan till ett nätverk av samarbetspartners – vilket är grunden i den funktion som TraceLink tillhandahåller, så kan samarbetet effektiviseras mellan alla partners längs hela försörjningskedjan – från kontraktstillverkning och frisläppandet till marknaden så att apotek och andra distributörer kan efterleva olika länders serialisering krav på ett effektivt sätt.

Networking Partners

Swedish Medtech är branschorganisationen för medicinteknik och har idag runt 180 medlemsföretag.

Den medicintekniska branschen är mycket heterogen och detta återspeglar sig i den stora variation av produkter som medlemsföretag har. Här finns produkter inom röntgen, ortopediska implantat, stentar, minimalinvasiv kirurgi, pacemakers, dialys, hjälpmedel för funktionshindrade samt förbrukningsartiklar. En del av medlemsföretag har egen tillverkning andra är distributörer.

Swedish Labtech är branschorganisationen för företag inom diagnostik, laboratorieutrustning, analys och bioteknik. Föreningen har 80 medlemsföretag, vilka står för mer än 80 procent av omsättningen i branschen.

Swedish Labtech arbetar aktivt med de frågor som är av gemensamt intresse för företagen och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen. Ett nära samarbete mellan hälso- och sjukvården, forskningen, industrin och branschen är av största vikt och ger ett betydande mervärde, ökad säkerhet samt en hög effektivitet.

Läkemedelsakademin erbjuder utbildningar på alla nivåer i olika format för yrkesverksamma inom läkemedelsområdet. Utbudet täcker läkemedelskedjan från forskning och utveckling till tillverkning, distribution, klinik och användning.

För personer som yrkesverksamma inom läkemedelsområdet är aktuell kunskap nyckeln till framgång. Läkemedelsakademin har utbildningar för såväl nyanställda som experter. Utbudet täcker hela bredden; bas- och fördjupning, ”hot topics”, workshops och internationella symposier.

Som en snabb och oberoende spelare inom ekosystemet för LifeScience både regionalt och nationellt, är STUNS Life Science (tidigare UppsalaBIO) unikt positionerad för att föra fram behov hos både små och stora företag. Med ett diversifierat och högkvalificerat team, ett utbyggt nätverk, samt en ledande roll I strategiska Life Science program, så svarar och reagerar vi fort.

För att underlätta expansion jobbar vi aktivt med företag, universitet, kommun, innovationssystemen och investerare. Vi identifierar nyckelutmaningar och hanterar dessa genom att initiera lösningsfokuserade pilotprojekt inom ramen för STUNS Life Sciences uppdrag.