Integrera, analysera, visualisera och agera. Samla in den produktionsinformation som behövs för att förbättra processen, optimera prestanda, öka spårbarheten samtidigt som lagar och regler efterlevs.

PRATA MED
EN EXPERT

Erik Jansson
Senior Specialist Consultant,
Manufacturing Information
Tel: +46 (0)70-647 31 54
erik.jansson@plantvision.se

Tomas Toman
Senior Consultant,
Manufacturing Information
Tel: +46 (0)8-503 045 58
tomas.toman@plantvision.se

 • Situation > Utmaningar > Fördelar

  Fördelarna är många när man väljer en digitaliseringsstrategi som erbjuder ”en version av sanningen.”
  Samma grunddata skapar hållbart värde på olika sätt genom att användas av olika roller för olika ändamål.

  Operatören har en bättre överblick över vad som pågår här och nu avseende t.ex. kvalitet, OEE, utrustning och uppdaterade produktionsplaner.

  Produktionstekniker och underhåll kan få stöd av mer avancerade analysverktyg och Machine Learning för att kunna arbeta mer prediktivt med underhåll och ständiga förbättringar.

  Kvalitetsavdelningen får bättre beslutsunderlag för godkännande av produkter och batcher samt bättre spårbarhet av varje produkt från råvara till färdig produkt.

  Ledningen får en mer övergripande och långsiktig bild av verkligheten som grund för bättre strategiska beslut.

 • Situation > Utmaningar > Fördelar

  I en värld med ökad globalisering och ökad konkurrens ställs allt högre krav på tillverkande företag att tillverka produkter med bättre och jämnare kvalitet, bättre nyttjande av produktionsresurser och bättre leveransprecision för att bibehålla sin konkurrenskraft på marknaden.

  En produktionsanläggning är oftast en komplex process med många olika produktionslinjer och utrustningar som måste samverka på ett optimalt sätt för att kvalitet, nyttjandegrad och leveransprecision ska bli så bra som möjligt.

  Modernisering, automatisering och digitalisering av produktionsprocessen är avgörande för fortsatt bibehållande av sin konkurrenskraft.

 • Situation > Utmaningar > Fördelar

  Att ha rätt information vid rätt tillfälle är kritiskt för att kunna ta rätt beslut och anpassa produktionen i en föränderlig värld.

  Verkligheten för många producerande företag är en helt annan. Information finns ofta utspridd i olika informationsöar med dålig eller ingen integration mellan öarna. Kontrollen på masterdata är ofta dålig och det är inte ovanligt att det finns flera kopior av samma information som inte innehåller samma data.

  Konsekvensen blir att olika funktioner och roller på företaget har olika versioner av sanningen. Beslut tas på felaktiga grunder med konsekvensen att kvalitet, nyttjandegrad och leveransprecision inte blir optimal.

LÖSNINGAR

Vi hjälper er att ta fram och implementera en digitaliseringsstrategi som skapar grunden för att ge alla som arbetar i produktionsprocessen ”En version av sanningen,” dvs alla kan fatta bättre beslut grundat på samma information.

Med hjälp av kraftfulla lösningar som säkerställer både kvalitet och säkerhet uppnår ni framgångsfaktorerna:

Skapa ordning och reda

Samla in och lagra data som kan hänföras till process, utrustning, produkt, batch mm på ett säkert, strukturerat och tillgängligt sätt.

Omvandla data till information

Relatera olika data till varandra, sätta data i rätt kontext och skapa grunden för att kunna omvandla data till information och kunskap.

Visualisera

Visualisera data på ett kraftfullt sätt som ger möjlighet att analysera korrekt grunddata utifrån olika aspekter med god användarupplevelse.

Ta bättre, snabbare beslut

Med tillgång till produktionsinformation i realtid kan man optimera pågående produktion samt genomföra förbättringar baserat på välgrundad produktionsuppföljning.

Data Integrity

För verksamheter som verkar i regulatoriska miljöer och måste leva upp till regelverk som tex FDA CFR 21 part 11 är det förstås viktigt att hanteringen av data även stödjer dessa krav.

TJÄNSTER

Vi erbjuder högpresterande konsulter och team som levererar tjänster och högtekniska lösningar – alltid med kundnyttan i fokus.

Rådgivning & verksamhetsutveckling
Teknikkonsulter
Förstudier & kartläggning av arbetsprocesser
Projektledning & förändringsledning
Läs mer

KNOWLEDGE CENTER

 • Elevating Operations – Improving warehouse and production management at Aritco Lift AB

  Overview In 1995, four engineers, all versed in the elevator business, decided it was time to shake things up. Intent on creating smart, modern, economic lifts for homes and businesses, the four friends founded Aritco Lift AB (Aritco)—a [...]

  Läs mer
 • 5 enkla punkter för en effektiv digitalisering av din produktion

  Digitalisering och industri 4.0 har länge varit på allas läppar, det är inte längre någon nyhet att verksamheter idag behöver digitalisera sina processer och arbetssätt för att bibehålla sin konkurrenskraft. Men det är inte så lätt i praktiken. Många [...]

  Läs mer
 • Podcast

  SMART Manufacturing i Sverige Podden för dig som vill få insikt och praktisk vägledning om hur man kan göra sin tillverkning effektivare. Experter med många års branscherfarenhet och djupgående digitaliseringsexpertis fyller dig med både kunskap och inspiration. Vi [...]

  Läs mer
 • How MES maximizes production efficiency

  A successful MES (Manufacturing Execution System) should drive digitalization while empowering people. The world is a changing place. Sooner or later, disruption is inevitable, and you need to be ready to react. The 2020-21 corona [...]

  Läs mer
 • Webbinarium: Vägen till en smartare produktion med AI

  Erfarenheter och konkreta tips på hur Ni kan nyttja artificiell intelligens för att skapa större värde inom Er produktion Erfarenheter och konkreta tips på hur Ni kan nyttja artificiell intelligens för att skapa större värde [...]

  Läs mer
 • AI/maskininlärning – effektivisering eller merarbete?

  Ett producerande företag som vi nyligen träffade berättade att de påbörjat ett AI/maskininlärningsprojekt i produktion för att kunna göra prediktivt underhåll. Syftet med projektet var alltså att minska nedtiden genom att tidigt kunna förutse när de [...]

  Läs mer
 • EN lösning för geografiskt utspridda anläggningar

  Situation Energibolag med olika typer av förnybara energikällor utspridda över hela landet känner sig ineffektiva. Rapporteringen kring produktionen kommer sent och har även luckor där information ibland saknas. Man lägger mycket tid och pengar på att samla in [...]

  Läs mer

PLANTVISION & PARTNER SOLUTIONS

Vi jobbar med de ledande manufacturing intelligence-lösningarna på marknaden.

PlantPerformance

Produktionseffektivitet på ett enkelt sätt! Allt-i-ett produktionsövervakningen och OEE/TAK-lösningen som smidigt anpassar sig till dina behov idag och växer för att möta dina ambitioner imorgon.

Läs mer

AspenTech aspenONE

AspenTech är en av världens ledande leverantörer av programvarulösningar för produktionsoptimering. Företagets aspenONE® produkt är en programvarusvit som omfattar design, drift och underhåll genom produktionens hela livscykel.

Läs mer

AVEVA PI System

En kraftfull lösning som hjälper dig att omvandla produktionsdata till värdefulla insikter. PI Systemet kopplar ihop sensorbaserad data med system och användare så du kan optimera verksamheten med hjälp av realtidsstatistik.

Läs mer