PlantVision har alltid strävat efter att ta ett stort samhällsansvar. För företaget är det både en skyldighet och en möjlighet att anta den klimatutmaning vi står inför och värna om en arbetsmiljö som främjar medarbetarnas hälsa och välmående. Därför arbetar man aktivt med frågor gällande hållbart företagande och miljöpåverkan. Att i den kontexten certifieras och tilldelas EcoVadis silvermedalj är ett bevis på att det arbetet gett resultat.

Det var under juli månad som PlantVision stolt kunde motta silvermedaljen från EcoVadis, ett internationellt bolag som bland annat utvärderar företags arbete inom Corporate Social Responsibility. Utvärderingen utgår från de fyra områdena Environment, Labor & Human Rights, Ethics och Sustainable Procurement. Under de senaste två åren har PlantVision bedrivit förbättringsarbeten inom samtliga områden, vilket lett till att bolaget nu uppnått en välförtjänt silver-klassning.

EcoVadis är verksamma i över 175 länder och har utvärderat och rankat över 90 000 bolag.

”Att vi förtjänat EcoVadis silvermedalj är ett gott betyg, för både oss och våra kunder, att vi tar ytterligare ett steg i att minimera den negativa påverkan på miljö och hälsa, samt också ett steg närmare vårt miljömål att vara klimatneutrala under 2022. Nu fortsätter vi vårt hållbarhetsarbete både internt och i samarbete med kunder och samarbetspartners, och självklart siktar vi långsiktigt mot nästa nivå efter silver.” Säger VD Simon Thuresson.

Att kombinera företagande med hållbarhet och socialt ansvarstagande blir allt viktigare i takt med att bolaget växer. En central del i detta är att främja välmåendet hos medarbetarna. Och även här visar PlantVision att man lever upp till sina visioner.

Förutom silvermedaljen från EcoVadis placerar sig PlantVision, för andra året i rad, på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser enligt Great Place to Work. I årets ranking hamnade företaget på 9:e plats. Det prestigefyllda priset baseras helt och hållet på vad nuvarande anställda säger om sin erfarenhet av att arbeta på företaget och i år ansåg hela 96 procent av medarbetarna att PlantVision är en mycket bra arbetsplats.

PlantVision fortsätter att växa! Är du intresserad av att arbeta på ett Great Place to Work-företag med spännande karriärmöjligheter? – besök vår karriärsida här »

Dela, välj din plattform!

LÄS MER OM

Tags: