Seminarium: Omklassificering enligt MDR

2019-05-10, Stockholm.

Behöver din produkt/mjukvara klassas om?

Välkommen till ett frukostseminarium i samarbete med Swedish Medtech som belyser utmaningen med klassificering av medicintekniska produkter enligt MDR. Har du en produkt/mjukvara som behöver klassas om? Vi tar dig igenom såväl konsekvenser som utmaningar.

ANMÄL DIG HÄR

I och med övergången till MDR så kommer vissa medicintekniska produkter att klassas om. Detta gäller inte minst mjukvara. Under seminariet belyser vi klassning i allmänhet och klassning av mjukvara i synnerhet samt konsekvenserna av en eventuell omklassificering.

Under seminariet kommer du bland ta av:

  • Hur klassas medicintekniska produkter/mjukvaror enligt MDR?
  • Vilka konsekvenser kan en förändring av klassificeringen innebära för ditt företag?
  • Vilka är de största utmaningarna?

Seminariet riktar sig till dig som arbetar inom medicinteknik/life science och har roller inom QA, RA, R&D eller andra roller som kommer i kontakt med klassificeringsfrågor.

PRAKTISK INFORMATION

Datum: 10 maj

Tid: 08:30-10:00
Frukost serveras från 08:00
Seminariet slutar ca 09:30 och sedan finns det tid för frågor.

Plats: Sveavägen 63, Stockholm

Seminariet är kostnadsfritt och vi tillämpar en no-show avgift om 500 kr.

Antalet deltagare är begränsat och anmälan är bindande. Uppstår problem med deltagande finns dock möjlighet att överlåta platsen till en kollega från samma företag.

ANMÄL DIG HÄR
Maria Liljevret
Maria LiljevretSenior Consultant

Maria Liljevret är seniorkonsult inom Regulatory Affairs för medicintekniska produkte. Maria har på flera olika bolag arbetat med regulatory affairs, kvalitetssystem, validering, CE-märkning och MDR. Maria föreläser om ISO 13485, validering och MDR .

Daniel Pederson
Daniel PedersonSenior Consultant

Daniel Pedersenl är seniorkonsult inom Compliance med en bred erfarenhet inom LifeScience och har en flerårig erfarenhet av arbete med kvalitetssäkring samt datoriserade system inom medicinteknisk industri. Med en god förståelse för regulatoriska regelverk, kvalitetssystem och datoriserade system har han framgångsrikt drivit produktregistreringar till svenska och utländska myndigheter och ansvarat för organisationers regulatoriska arbete och kvalitetssystem.