Digitaliseringen för med sig en snabbt föränderlig arbetsmarknad, något som vi visste tidigare men som belysts ännu mer under vårens omställningar för arbetsmarknaden i och med covid-19 pandemin.
Enligt en undersökning från TCO, utförd av SCB – oroar sig 4 av 10 arbetande för sin fortbildning, tjänstemän i högre grad än arbetare. I branscher där innovationstakten är hög och företag brottas med kompetensbrist, går det inte att endast rekrytera sig till ny kompetens, utan företagen behöver själva fortbilda sina anställda.
Företagsanpassade-, eller öppna kurser
PlantVision har sedan flera år ett starkt erbjudande i form av olika kurser och utbildningar, som ges både via våra partners och direkt till företag. Under åren har kursutbudet stadigt utökats och anpassningar görs kontinuerligt efter behov och i dialog med våra kunder och partners.

Vad säger våra Partners?

Therese Hazelius – VD, Swedish Labtech

Varför har ni valt att samarbeta med PlantVision?

PlantVisions spetskompetens inom våra områden och deras professionella sätt att hantera sitt uppdrag – allt från initiativtagande, egna kreativa idéer, personlighet och tillgänglighet, till genomförandet och uppföljning.

Vad är styrkan i vårt samarbete – vad ger samarbetet Swedish Labtech?

Styrkan ligger i ert arbetssätt och den personliga kontakten. Det är tryggt att samarbeta med PlantVision och jag kan alltid lita på deras leverans.

Pernilla André, ansvarig utbildning & event, Swedish Medtech

Varför har ni valt att samarbeta med PlantVision?

Vi har valt PlantVision som samarbetspartner för våra utbildningar dels för att de har bred kompetens inom medicinteknik och även för att de är professionella, pigga på att utveckla nya kursidéer och väldigt måna om att göra en bra leverans.

Vi uppskattar att PlantVision har flertalet konsulter som har både gedigen branscherfarenhet kombinerat med en pedagogisk kompetens.

Vad är styrkan i vårt samarbete – vad ger samarbetet Swedish Medtech?

För oss har en av framgångsfaktorerna varit att vi tillsammans arbetar fram utbildningar som efterfrågas av våra medlemmar och hela den medicintekniska branschen. Vi uppskattar samarbetet mycket och bedömer att det bidra till ökad medlemsnyttan för våra medlemmar!

PlantVision är även partners med Läkemedelsakademien – se aktuella kurser här »

Jennie Ousbäck har tillträtt som Academy Leader under våren 2020

Hur känns det?

Det känns utmanande och väldigt roligt! PlantVision lägger fokus på hög kompetens och kunskapsutveckling, vilket ger stora möjligheter till ett bra kursutbud och kunniga föreläsare.

Vad har du för vision för PlantVision Academy och vad hoppas du kunna bidra med?

Visionen är att fortsätta att utveckla Academy till att bli det självklara valet för kompetenssäkring och utveckling inom läkemedels- och medicinteknikbranschen. Mitt mål är att identifiera vilka kunskaper våra kunder är i behov av att utveckla, för att sedan se till att PlantVision utvecklar Academys kursutbud anpassat efter dagens, och våra kunders, behov.

Våren har varit speciell på många sätt – hur har ni tacklat utmaningen med covid-19?

PlantVision har gjort en satsning under våren och ställt om till en digital, interaktiv kunskapsdelning, både internt och externt. Däribland en serie av frukostseminarier inom områden som kvalitetssäkring, digitala labb, molnlösningar inom LifeScience, nya krav inom medicinteknik och in-vitro diagnostik, produktionsplanering mm. Vi har på detta sätt, tillsammans med våra partners, kunnat fullfölja samtliga av vårens inplanerade kurstillfällen.

Går det att beställa en kurs till sitt företag?

Absolut, vi ger ofta specialanpassade kurser direkt till företag. Är du nyfiken så är det bara att höra av er till mig så tar vi en diskussion utifrån just era behov.

Hur viktiga är era partners?

Våra partners spelar en stor roll i vår utveckling av aktuella kurser och nytt kursutbud. Vi har väldigt bra samarbeten och med hjälp av deras kunskaper av vad som är aktuellt för branschen samt utvärderingar av våra kurser, kan vi utveckla vårt utbud och hålla kurserna högaktuella. Vår partnerverksamhet omfattar idag Läkemedelsakademien, Swedish Medtech och Swedish Labtech.

Några speciella nyheter du vill lyfta?

Vi har mycket spännande på gång, håll gärna koll på vår LinkedIn » eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev » för att inte missa något. Några nyheter som är aktuella i höst:

  • Vi kommer att fortsätta hålla interaktiva online-kurser med våra partners. För dig som är distributör av medicintekniska produkter har vi tagit fram en introkurs i MDR med fokus på krav som ställs på importörer och distributörer. Detta är en ny kurs tillsammans med Swedish Medtech.
  • Vi kommer också att dela våra kunskaper och erfarenheter med studenter under yrkesutbildningen Läkemedelstekniker, för vilka vi tagit fram en 15 hp-kurs i Processteknik.
Jennie Ousbäck
Jennie OusbäckAcademy Leader & Specialist Regulatory Affairs, PlantVision
Tel: +46 (0)703 711 146

Tveka inte att kontakta mig om du är nyfiken på vad PlantVision Academy» kan erbjuda Din verksamhet!

STAY UP TO DATE

Get all the latest news, events, insights and articles in YOUR areas of interest…