Compliance Update

12 okt 2018, Stockholm.

Compliance Excellence Speed Updating – en summering av det mest aktuella inom Life Science!

Life Science är ett expansivt område som är i ständig förändring och det ställer höga krav på oss alla som verkar inom denna bransch.

PlantVision har samlat några ur Sveriges elit inom Compliance som presenterar det senaste inom sina respektive expertområden. Vi bjuder in dig till en fullspäckad förmiddag med en “Speed Updating” i 13 olika ämnen. Du kan välja 5 ämnen att gå på. Tänk på att ta med en kollega så att ni kan täcka ert behov och göra detta till det enda eventet ni behöver delta på i år!

Dagen inkluderar även två gästföreläsareSarah Wu, Sverigechef på KRY, som kommer att tala om utmaningar inom HealthTech och Anci Kvarnström, Programchef för den svenska implementeringen av FMD och e-verifikation på uppdrag av e-Vis, som kommer att ge en statusuppdatering kring det europeiska Serialiseringsprojektet.

Eventet är nu fullbokat.

Det går dock att sätta upp sig på reservlista, detta gör du genom att maila catarina.eklund@plantvision.se

Datum: fre 12 okt 2018
Tid: 07.30-10.30
Plats: Stockholm – PlantVisions huvudkontor i Kista Science Tower (våning 13) Hitta dit »
Kostnad: Kostnadsfritt.

07:30-08:00

Frukostmingel och introduktion

Läs mer

Starta din dag med en god frukost och mingel med andra Compliance intresserade. Vår VD Magnus Severin hälsar välkommen och ger en introduktion till dagen.

08:00-08:20, välj mellan…

Nya krav vid validering av IT system inom MedTech

Läs mer

ISO 13485:2016 ställer nya krav på validering av IT-system som används på medicintekniska företag. Vad innebär de och hur gör ni för att uppfylla dessa?

Data Integrity

Läs mer

FDA-rapporterna pekar på en ökning av dataintegritetsbrott från deras inspektioner (Good Manufacturing Practice). Detta seminarium ger dig vägledning i vilka steg som behöver tas när du tar hänsyn till dataintegritet i din kvalitetskultur.​

HealthTech - En Framtidsspaning

Läs mer

Möjligheter med digitalisering och appar, vart är vi på väg och hur kommer vi dit?​

 Gästföreläsare: Sarah Wu, KRY

08:30-08:50, välj mellan…

Product Compliance - Vägen till en säker elektromekanisk produkt

Läs mer

Vad bör du tänka på för att utveckla din produkt säkert? Testa själv eller via tredjepart?

Kvalitetssystem - Myter och utmaningar

Läs mer

Tron på myter är ett vanligt hinder för att användningen av ett kvalitetsledningssystem och en orsak till frustration och minskade fördelar för användning.​

Medical Device Single Audit Program

Läs mer

MDSAP bygger på ISO13485 och de respektive deltagarländernas (idag USA, Canada, Brasilien, Japan och Australien) regler. ​

Vad krävs för en framgångsrik MDSAP-revision? Hur förbereder du dig och din verksamhet för att möta kraven?

09:00-09:20, välj mellan…

MDR - Nyheter inför UK Brexit plan

Läs mer

Hur påverkas vi av Brexit? En spaning för medicintekniska tillverkare. ​

Smart Lab på QC

Läs mer

Smart datahantering vid kvalitetskontroll i produktionen. Ett ”customer case”. ​

Molnetlösningar inom Life Science

Läs mer

Software as a Service, vad består ett moln av? Vilka molnlösningar används inom Life Science och vilka är framgångsfaktorna?

09:30-09:50, välj mellan…

Validering och kvalificering inkl. GAMP5

Läs mer

Tips för implementering av V-modellen och GAMP5. Vad har GAMP5 för plats inom validering och kvalificering.

GDP - Kvalitetssäkring för Partihandel

Läs mer

Myndighetskrav och utmaningar vid distributörshantering, GDP.

Machine Learning - Effektivare produktion med smartare underhållsplanering

Läs mer

Effektivare produktion med smartare underhållsplanering. Hur kan vi dra nytta av den snabba utvecklingen inom ”Big Data” och ”Data Analytics.

10:00-10:30, Gästföreläsare, Anci Kvarnström

SERIALISERING - den 9 februari 2019 närmar sig!

Läs mer

Var är du i Onboardingprocessen?

Vad händer hos apoteken?

Vad händer efter den 9 februari?

Om Anci Kvarnström

Anci Kvarnström, Programchef för den svenska implementeringen av FMD (Falsified Medicines Directive) och den delegerade förordningen  på uppdrag av den svenska läkemedelsverifieringsorganisationens e-VIS. Sedan 2008 har Anci varit involverad i EFPIA-projektet ”Coding & Seriliazation” och är även med i utvecklingen av det europeiska läkemedelsverifieringssystemet.

Om Sarah Wu
Sarah Wu, Sverigechef på den digitala vårdgivaren, KRY som arbetar för att med den digitala tekniken förbättra patientupplevelsen och effektivitet inom hälso och sjukvård. Sarah som med sin gedigna erfarenhet inom digitalisering har tillbringat stor del av sin tid i gränslandet mellan media och teknik där hon arbetat med att definiera strategier som använder digital teknik för att möjliggöra tillväxt. Med vårdens utmaning idag om tillgänglighet och likvärdighet är digitala lösningar såsom appar bara början på något nytt.

Eventet  är nu fullbokat! 

Det går dock att sätta upp sig på vår reservlista genom att skicka ett mail till catarina.eklund@plantvision.se. Vi hör av oss om det blir en plats ledig!

No-show avgift: Om du inte kan närvara och inte avbokar innan evenemanget, erhåller vi oss rätten att ta ut en ’no-show’ avgift som är 200 :- exl moms per person. Vid avanmälan vänligen maila catarina.eklund@plantvision.se.