2018-10-12, Stockholm.

Tack alla ni som var med och bidrog till att Compliance Update blev så lyckat.

Förutom intressanta ämnen och nya insikter så bidrog även alla samlade deltagare till flera givande samtal och möten under förmiddagens gång, vi är verkligen glada över alla engagerade gäster.

Vi fick förmånen att lyssna till flera experter som berättade om sina respektive ämnen…

Sarah Wu, Sverigechef på den digitala vårdgivaren, KRY, gjorde en framtidsspaning om digitaliseringen av vården. Maria Liljevret talade om vilka krav som finns på validering av IT system inom medicinteknikbranschen. Per Stenlöf berättade om hur vi ska uppnå dataintegritet, vilken data som är GMP och identifierade aktiviteter under vägen till ett säkert dataflöde.

Under det andra passet kunde vi välja emellan Anders Wihlborg som berättade om hur man tillverkar en säker elektromekanisk produkt, vad som definierar en säker produkt och vikten av att göra rätt från början. Debora Ternström berättade om vad vi vet kring auditförfarandet vid en MDSAP revision eller Tony Forsberg som talade om kvalitetssystemens myter och utmaningar.

Efter en mingelrik bensträckare fortsatte tredje passet med Jennie Ousbäck som uppdaterade oss kring MDR och var branschen vet just nu kring Brexit. Ewa Kloskowska berättade om hur vi kan effektivisera och digitalisera arbetsflöden i labbmiljö genom SMART Lab. Det tredje seminariet man kunde välja på var Linda Pell som talade om hantering av GMP-klassade datoriserade system i molnet.

Nästa pass bjöd på Magnus Severin som berättade hur man genom användande av AI inom industrin kan samla in data för analys till smartare underhållsplanering för att effektivisera sin produktion. Marion Undrits och Eva Jansson om Good Distribution Practice (GDP), hur man som distributör ska förhålla sig till EUs serilaliseringskrav. Angelica Lehnström pratade kring vad GAMP5 har för plats inom validering och kvalificering.

Vi avslutade med att alla lyssna till Anci Kvarnström, programchef för den svenska implementeringen av FMD (Falsified Medicines Directive) och den delegerade förordningen på uppdrag av den svenska läkemedelsverifieringsorganisationens e-VIS som gav oss en statusrapport ifrån EUs stora serialiseringsprojekt.

Gästföreläsare Anci Kvarnström, Programchef för den svenska implementeringen av FMD och e-verifikation på uppdrag av e-Vis, som gav en statusuppdatering kring det europeiska Serialiseringsprojektet.

Stort tack till alla er som bidrog med intresse och inspiration till denna fullspäckade förmiddag!

Hälsar Catarina Eklund, projektledare Compliance Update, Cecilia Fällman, Marknadschef Compliance och Anna-Lena Mann, Affärsområdeschef Compliance.

“Det märktes att flera av presentatörerna verkligen brann för sina områden – och från alla presentationer fanns bra tips och idéer.”

Henrietta Vinnerås, Sr Manager Microbiology & Aseptic Technique Global Manufacturing Pharmaceuticals, Fresenius Kabi 

Kontakta oss om du vill veta mer om ämnena till vänster eller vill ta reda på hur vi kan stödja er organisation med vårt Quality & Compliance erbjudande »